Geen camera's op kermis 2019

LAREN Er komt geen cameratoezicht op de kermis van Laren om de openbare ruimte in de gaten te houden. Dat heeft het college de VVD laten weten.

Raadslid Hans Faas had er vragen over gesteld in verband met veiligheidsrisico's. Het college vindt de kermis van Blaricum van 'aanzienlijk andere orde en grootte' dan de kermis in Laren.
Er is vanuit de kermisorganisatie wel een calamiteitenplan. Op elke kermisavond worden vanaf 21.00 uur tot een uur na sluiting gecertificeerde beveiligers ingezet.


'Beach' en Soofs Kitchen slaan handen ineen

BLARICUM Blaricum Beach heet officieel de tijdelijke strandtent van Marita Steenbeek en Erik Joosen aan het Stichtse Strand. De ondernemers streven ernaar om vrijdag 10 mei open te gaan. "Dat moet lukken", zegt Steenbeek.

Vorige week werd bekend dat Blaricum Beach en cateringbedrijf Soofs Kitchen een samenwerking aangaan. "Wij gaan daar onder andere onze heerlijke salades en saté verkopen. Op het strand en in het restaurant", meldt eigenares Sophie Thole-Koster.
Deze week is de bouw van het paviljoen gestart. Vrijdag einde dag moet het casco staan. Daarna is er tijd voor praktische zaken zoals aansluitingen, inrichten en de menukaart.


Info-avond over bouwen aan noordkant

EEMNES CDA, VVD en D66 organiseren maandag 20 mei in De Hilt een avond over het idee om aan de noordkant van Eemnes betaalbare woningen te bouwen voor met name starters en senioren.

Mensen met ideeën, omwonenden en woningzoekenden zijn - na aanmelding via plannoordeemnes@gmail.com - welkom. De avond heeft het karakter van een open gedachtenwisseling als start van een planontwikkeling die pas over een aantal jaar zou kunnen leiden tot een echt woningbouwproject. De fracties hebben een beroep gedaan op ambtelijke bijstand, die voor dergelijke initiatieven vanuit de raad beschikbaar is.