Fleurige hanging baskets in centrum

LAREN Het centrum van Laren en de Schapendrift krijgen half mei samen 50 hanging baskets en 6 bloemenzuilen. "In de kleuren van Laren", aldus wethouder Ton Stam. De gemeente Laren betaalt 4.500 euro en Dorpsfonds Bijzonder Laren (BL) 5.000 euro.

Maria Klingenberg (Liberaal Laren) was het er niet mee eens: "Zolang er in Laren nog perken zijn die niet vol staan met bloemen en er schraal uitzien, moeten we niet iets willen ophangen." Haar collega Evert de Jong vindt dat BL alles moet betalen. "Dit is geen taak voor de gemeente", zei hij. Daarentegen waren VVD en D66 bijzonder enthousiast. Nico Wegter (D66) vroeg zich af wie er tegen het mooier maken van het dorp kan zijn, maar wilde van de wethouder wel weten waarom BL slechts voor één jaar hiermee in zee gaat en niet voor meerdere jaren. Désirée Niekus (VVD) vindt de bloemen een hartelijk welkom voor iedereen. "En dat voor nog geen euro per inwoner." CDA'er Erwin van den Berg was een beetje zuur en vindt dat Laren nu een soort eenheidsworst wordt met Blaricum en Eemnes. Hij hoopt dat de winkeliers er wel voor zorgen dat hun straatje schoongeveegd wordt als er gevallen bloemetjes liggen.


WOII-slachtoffers op plaquette wordt lastig

LAREN Het aanbrengen van namen van in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Laarders op een speciale plaquette naast het 1940-1945-monument wordt lastig. Dat meldde wethouder Ton Stam de raadsleden.

"Het wordt ongelooflijk ingewikkeld om tot criteria te komen die het mogelijk maken om tot deze namenlijst te komen", zei hij. Stam heeft hierover contact gehad met historici en mensen uit Joodse kring. Hij komt binnenkort met een notitie hierover en laat dan de keuze over aan de raad.