Tycho draagt bij herdenking gedicht voor

EEMNES Tycho Koenders van OBS de Zuidwend draagt zijn gedicht voor bij de dodenherdenking op 4 mei. Hij heeft de gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes, gewonnen.

De vereniging vroeg de groep 7-leerlingen van alle Eemnesser basisscholen een gedicht te schrijven met het thema 'Vrijheid geef je door'. Elke school koos een winnaar uit. Deze winnende gedichten kwamen onder ogen van de jury: leden van de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes en burgemeester Roland van Benthem. De jury verkoos Tycho Koenders tot algehele winnaar.


Laren gaat aan de slag met duurzaamheid

LAREN Om van Laren een echt duurzame gemeente te maken, moeten nog flinke stappen gezet worden. Daarom wordt op 11 mei om 14.00 uur in De Groene Afslag het initiatief #SamenDuurzaamLaren gelanceerd.

Iedereen mag aanschuiven bij deze openbare sessie, waar ideeën en passie gedeeld kunnen worden en gesproken kan worden over welke stappen Laren moet zetten op weg naar een duurzaam dorp.
Natuurlijk wil Laren een duurzame gemeente zijn. Volgens het Klimaatbeleidsplan zou er dan in 2022 28% CO² bespaard moeten zijn ten opzichte van 1990. Bovendien moet 16% duurzame energie worden opgewekt in de gemeente. Dat zijn heel ambitieuze doelstellingen, zeggen Jacqueline Heere van Dutch Transformations en raadslid Bart Vos (Larens Behoud).

Heere: "Als inwoner van Laren en werkzaam in verschillende innovatieprojecten begrijp ik dat het voor gemeenten niet zo eenvoudig is om de klimaatdoelen te realiseren. Het is belangrijk dat er vooraf goed en duidelijk gecommuniceerd moet worden door de gemeente. Het beleid is geschreven, maar het verhaal erachter moet helder verteld worden." Bart Vos deelt haar mening en vindt Laren jammer genoeg nog helemaal niet duurzaam: "We leven erop los alsof we nog drie planeten hebben om ons voedsel, energie en toekomst te leveren. Maar we hebben echt maar één aarde, waar we veel zuiniger mee om zullen moeten gaan als we onze kinderen ook nog iets leefbaars na willen laten."