Percelen achter Stichtse Hof te koop

LAREN Vivium Zorggroep heeft vijf percelen grond - ter grootte van 18.000 m² - te koop gezet. De grond grenst aan het terrein van De Stichtse Hof aan de Lange Wijnen. Gisteren verscheen hiervoor in het Financieel Dagblad een advertentie. Er kan zowel op de gehele locatie worden geboden als op één of meerdere van de vijf percelen afzonderlijk van elkaar.

Vivium heeft de afgelopen jaren geprobeerd om het terrein achter De Stichtse Hof een maatschappelijke bestemming te geven, maar dat is niet gelukt. Daarom is besloten om tot verkoop over te gaan. De opbrengst door verkoop wordt geïnvesteerd in de bestaande infrastructuur van Vivium.

De percelen hebben in het vigerende bestemmingsplan 'Laren-West' de bestemming Wonen, Bos en Agrarisch. Het huidige bestemmingsplan laat drie woningen toe. Op het vierde perceel is een moestuin aanwezig die de bestemming 'Agrarisch met waarden' heeft, en waarvan Vivium én gemeente het voortbestaan wensen. Het vijfde perceel heeft de bestemming 'Bos', waarvan de gemeente heeft aangegeven niet aan een bestemmingswijziging te willen meewerken. Voor de verkoop heeft Vivium een landschapsdeskundige ingeschakeld om mede de verkoopbrochure op te stellen. Het huidige bestemmingsplan is leidend voor de ontwikkeling van de gronden.
De termijn van biedingen sluit op 27 juni 2019 om 12.00 uur.