Academische fuif in Singer

LAREN De Gooise Academie bestaat veertig jaar en dat wordt zondag 12 mei gevierd met een feestje in Singer Laren. Het is een samenwerking tussen de Gooise Academie, Singer Laren, de gemeente Laren en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Gerard van Oortmerssen (voorzitter bestuur Gooise Academie) en Karin van Hunnik (wethouder Sociaal Domein) zullen spreken en museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm neemt de bezoekers mee naar het verleden van het kunstdorp Laren. Hedendaagse en toekomstige kunstvormen worden door Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Instituut voor Beeld en Geluid) besproken en ten slotte bespreekt Joke Hermsen (schrijfster en filosofe) het belang van zowel klassieke als moderne kunstvormen voor het mens-zijn. De lezingen worden afgewisseld met intermezzo's.
Een ticket kost 10 euro inclusief drankje en is verkrijgbaar via www.singerlaren.nl of aan de kassa.


Het Gooi en Omstreken voert verhoging van 1,6% door

LAREN/BLARICUM Wie een woning huurt van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken krijgt een huurverhoging van gemiddeld 1,6%. De verhoging gaat 1 juli aanstaande in.

"Voor Het Gooi en Omstreken blijft betaalbaarheid een belangrijk speerpunt en daarom wordt er dit jaar bewust gekozen voor een inflatievolgende huurverhoging voor al onze huurders", legt directeurbestuurder Maarten van Gessel uit. Dat is een lagere verhoging dan de corporatie wettelijk mag doorvoeren. Huurders hebben inmiddels een brief over de huurverhoging ontvangen.

Prijs en kwaliteit

Het Gooi en Omstreken vindt het belangrijk dat prijs en kwaliteit van de woningen in evenwicht zijn. De kwaliteit wordt onder andere bereikt door te investeren in onderhoud, verduurzaming en nieuwbouw. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de woonomgeving, zodat bewoners met plezier in hun buurt wonen. Van Gessel: "Dit sluit aan op de drie speerpunten uit ons nieuwe Koersplan: een fijne woning voor iedereen, woonplezier in de buurt en een duurzame maatschappij."