Aanpassen van verkeerslichten op de Brink

LAREN Het aanpassen van de verkeerslichten op de Brink (qua tijd en geluid) gaat eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar plaatsvinden.

Wethouder Ton Stam laat weten dat er extra lussen worden aangebracht en dat de aanbestedingsvorm voor de optimalisaties en aanpassingen nu wordt onderzocht.
"Binnenkort zullen we de raad uitgebreid informeren over de stand van zaken inzake het GVVP (Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan), waarbij ook zal worden ingegaan op de specifieke maatregelen bij de verkeersinstallatie op de Brink."


Open dag
bij KNRM

BLARICUM De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert zaterdag 11 mei haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Ook in Blaricum en Huizen liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar. In Blaricum bij het uitrukpunt nabij het Stichtse Strand en in Huizen aan de Energieweg 1. Op de locatie in Blaricum zijn de ambulancedienst en de brandweer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. In Huizen zijn de brandweerduikers, ambulancedienst en een historische reddingboot aanwezig. Verder zijn er een aantal leuke activiteiten voor de jeugd met een KNRM-tintje. De beide uitrukpunten in het Gooi hebben een zogenaamd 'blauw oormerk' en zijn daarmee kindvriendelijke locaties tijdens de reddingbootdag.
Iedereen die interesse heeft om bemanningslid te worden, is welkom. Beide uitrukpunten zoeken nieuwe bemanningsleden en reddingbootdag is bij uitstek geschikt om te kijken wat het werk precies inhoudt. Schipper Marc Reitsma, in het dagelijks leven audiotechnicus: "Een bemanningslid van de reddingboot wordt door de KNRM opgeleid en kan dus met elke achtergrond, van student tot timmerman of directeur, instromen. Het werk is spannend, dankbaar en de vaardigheden die je leert komen ook in je werk- of privéleven van pas. Ik ben niet snel meer onder de indruk van een situatie. Rustig blijven, goed nadenken, samenwerken en handelen heb ik bij de KNRM geleerd." Aanmelden kan als je minimaal 16 jaar en maximaal 45 jaar oud bent.