Bibliotheekpas vanaf 1 juni 2019 gratis voor kinderen

BLARICUM Kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum kunnen per 1 juni 2019 gratis lid worden van de bibliotheek. Het is de wens van de gemeente dat zo veel mogelijk kinderen gebruik kunnen maken van het aanbod van de bibliotheek en wil hiermee proberen het leesplezier te stimuleren.

Kinderen die al lid zijn van de bibliotheek hoeven niets te doen. De huidige pas wordt automatisch aangepast naar het gratis abonnement per vervaldatum. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen langskomen bij de bibliotheek (met legitimatiebewijs).
Een lidmaatschap van de bibliotheek heeft voor deze groep kinderen veel voordelen. "Om het leesplezier te stimuleren, doet de bibliotheek ieder jaar mee met de Kinderjury. Kinderen beoordelen dan zelf boeken", zegt bibliotheekmedewerkster Dasja Koot. "Ook organiseert de bibliotheek, samen met de basisscholen, voorleeswedstrijden en probeert op deze manier een bijdrage te leveren aan het plezier dat je aan lezen kunt beleven en aan het feit dat de woordenschat aantoonbaar wordt vergroot als je regelmatig leest. Scholen komen ook meerdere keren op bezoek in de bibliotheek."


Rouwcafé Inloop in
De Schoter

EEMNES Op verzoek van mensen die het Rouwcafé bezoeken, starten Humanitas en Versa Welzijn met extra openingen op de zondagmiddag.

Tijdens deze inloopmogelijkheid wordt er geen programma aangeboden, maar is de bijeenkomst bedoeld om elkaar te zien en te spreken bij een kop koffie of thee. De eerstvolgende ontmoeting vindt plaats op zondag 26 mei van 13.30 tot 16.00 uur in De Schoter aan de Wakkerendijk 66a.


Abuisje

EEMNES In het artikel over vader en zoon Verhoef, die begin juni meedoen aan de Alpe d'HuZes, is een foutje geslopen.

Niet Leo Verhoef, maar Dick Schaap is de eigenaar van bloemenwinkel Sonia in de Oostermeent in Huizen.