Expositie van veertig kunstenaars van de Vereniging van Beeldend Kunstenaars Laren-Blaricum in Singer Laren

LAREN Maar liefst veertig kunstenaars van de Vereniging van Beeldend Kunstenaars Laren-Blaricum laten tot en met 19 mei een boeiende en interessante selectie van hun meest recente werk zien.

Er zijn naast schilderkunst, tekeningen, grafiek en beeldhouwkunst ook gemengde technieken, glas, keramiek en weefwerk te zien. Figuratieve, abstracte en constructivistische kunst gaat er hand in hand. Gelijktijdig is in het Singer Museum de tentoonstelling van de Duitse expressionisten. Een bijzondere collectie, die niet eerder in Nederland te zien was. De kunstenaars hebben zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door het thema 'Licht en Schaduw'.
Al vanaf 1880 was de kunstenaarskolonie in Laren een belangrijke ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een van hen was de Amerikaanse landschapsschilder William Singer (1868-1943), tevens lid van de Vereniging van Beeldend Kunstenaars Laren-Blaricum en naamgever van het Singer Museum in Laren. De bijna 100-jarige springlevende vereniging werd opgericht in 1921. Grote exposities van de vereniging vonden decennialang plaats in het beroemde Hotel Hamdorff aan de Brink. Na de sluiting van Hamdorff exposeert de club tweejaarlijks in Singer. De vereniging vertegenwoordigt een selecte groep kunstenaars met een hedendaagse oriƫntering en heeft een breed scala aan technieken en stijlen in huis. Info: www.kunstenaarslarenblaricum.nl.