Dit serieuze duo bracht de veilingstukken aan de man.
Dit serieuze duo bracht de veilingstukken aan de man. Foto: Marjet de Leeuw

'Het maakt emoties los bij mensen'

LAREN De veiling die zondag in de muziektent voor de basiliek heeft plaatsgevonden, heeft 890 euro opgebracht. Helaas lang niet voldoende om voor de muziektent een nieuw afdekzeil te laten aanmeten. De vrijwilligers gaan de gemeente vragen financieel bij te springen. De ingebrachte spullen die over zijn, gaan naar een opkoper.

De dames die aanvankelijk de veiling zouden leiden, waren onverwacht verhinderd en daarom kroop de voorzitter van het Oranjecomité, Erwin van den Berg, in de rol van veilingmeester. Hij werd daarbij uitmuntend bijgestaan door Henk Wikkerman. "We zijn blij met het resultaat en inmiddels zijn we benaderd door mensen die alsnog een bijdrage willen doen. Al met al zijn we als bouwers zeer tevreden over de opbrengst, maar vooral ook over al die enthousiaste reacties van inwoners. Het maakt echt emoties los bij mensen", zegt Van den Berg.
"Ondanks het slechte weer hebben toch steeds genoeg mensen genoten van optredens in de muziektent. Alleen met Aurora zijn wij donderdagavond uitgeweken naar het Brinkhuis. Door de hele week activiteiten te organiseren merken we wel dat het budget (subsidie gemeente, red.) niet voldoende is. We moeten dus ook daarvoor nog wat extra sponsors vinden. Voor volgend jaar is dit wel een serieus punt van aandacht. De muziektent opbouwen is één ding, maar een leuk en aantrekkelijk programma bieden is ook belangrijk. Duizend tot vijftienhonderd euro extra is er wel nodig."