Het team van Blaricum Beach is hard aan het werk.
Het team van Blaricum Beach is hard aan het werk. Foto: Bob Awick

'Kom maar door met dat mooie weer'

Blaricum Beach, de strandtent van Marita Steenbeek en Erik Joosen, opent vrijdag 10 mei om 17.00 uur. Sophie Thole-Koster verzorgt de catering.

BLARICUM De Blaricumse Sophie Thole-Koster, eigenares van Soof's Kitchen, staat net als Marita Steenbeek en haar partner Erik Joosen te trappelen van ongeduld, want vrijdag om 17.00 uur wordt er geproost op Blaricum Beach. Thole-Koster draagt een belangrijk steentje bij door dagelijks verse producten en gerechten te leveren.

"Ik kijk ernaar uit. Het is toch super dat zoiets in Blaricum komt. Ik kan echt niet wachten; kom maar door met dat mooie weer", reageert de Blaricumse (36) enthousiast.

Haar bijdrage aan Blaricum Beach betekent wel dat ze haar dagelijkse (particuliere) maaltijdservice de komende maanden even stopzet. "Wel blijf ik 'mijn' ouderen in het dorp trouw. Hen breng ik ook de komende maanden gewoon dagelijks hun warme maaltijd."

Het betreft een groepje van vijftien mensen die moeilijk uit huis kunnen komen of niet meer kunnen koken. Zij zijn al vanaf de start van Sophies bedrijf - in september vijf jaar geleden - verkikkerd op de kookkunsten van de Blaricumse. "Alle anderen komen maar naar het restaurant", lacht zij.
Soof's Kitchen zorgt de komende tijd voor een menukaart waarbij de gasten hun vingers aflikken. Zo maakt ze voor het restaurant de saté. "Voor nu kip", zegt de kokkin, die haar bijdragen dagelijks voor het middaguur aflevert. "Het wordt vroeg opstaan", realiseert de moeder van vier zich. Daarnaast komen op de kaart: Griekse spiesjes, soepen, quiches, tortilla's en salades. Qua salades heeft de Blaricumse caprese met pesto-, couscous-, fruit- en pastasalade in gedachten. "Deze zullen gaan rouleren, maar er is dagelijks keuze uit verschillende soorten." De salades zijn ook verpakt bij de afhaalcounter verkrijgbaar, zodat ze op het strand genuttigd kunnen worden.

Proosten

De opening is vrijdag 10 mei van 17.00 tot 20.00 uur. Voor de bezoekers is er prosecco met een hapje. Blaricum Beach is in mei dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, van juni tot en met september van 10.00 tot 24.00 uur en in oktober van 10.00 tot 18.00 uur. De vergunning loopt tot en met 31 oktober.

'Ik kijk ernaar uit. Het is toch super dat zoiets in Blaricum komt'
Sophie in actie.