Afbeelding
Foto: PR

Stichting ReconnAct zoekt nieuwe jobmaatjes in HBEL

BEL Er zijn veel vacatures in Nederland en toch staat een grote groep mensen (circa 1 miljoen!) aan de kant. In de praktijk blijkt het dus niet voor iedereen zo eenvoudig om een baan te krijgen. In de gemeenten Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen is daar oog voor.

Vanuit deze gemeenten wordt onder andere het programma Zicht op Werk uitgevoerd. Dit programma bestaat uit diverse praktische onderdelen (onder meer zelfkennis krijgen, sollicitatievaardigheden oefenen en een competentietest) die mensen met een bijstandsregeling meer kansen biedt op werk. De gemeente werkt hierbij samen met het Werkgevers Service Punt.
Onderdeel van de begeleiding is de inzet van vrijwillige jobmaatjes, gecoördineerd en uitgevoerd door Stichting ReconnAct. Jobmaatjes spreken de werkzoekenden regelmatig (2 tot 4x per maand) met als doel hen uiteindelijk aan het werk te helpen. Jobmaatjes zetten hun netwerk in, bespreken vacatures, geven structuur en (mentale) rust en verkennen de mogelijkheden samen met de werkzoekende. Het jobmaatje is dus echt een 'maatje' dat naast je staat.

Er zijn ondertussen 35 jobmaatjes actief in de HBEL-gemeenten. Voor de komende maanden wil Stichting ReconnAct meer jobmaatjes gaan inzetten in deze gemeenten. Elk potentieel jobmaatje krijgt gratis een jobmaatjestraining van twee avonden, komt in een netwerk terecht van betrokken collega-jobmaatjes en kan meedoen aan de interessante ontmoetingsbijeenkomsten van de jobmaatjes. Interesse? Aanmelden kan via paul.koeleman@reconnact.nl.