De vennoten. V.l.n.r.: Sjef Goertz, Aad Doorduin, Ineke Vaasen, Cees Verkooijen en Wim van ‘t Hull.
De vennoten. V.l.n.r.: Sjef Goertz, Aad Doorduin, Ineke Vaasen, Cees Verkooijen en Wim van ‘t Hull. Foto: PR

Na sluiting van fotozaak John Ruis stapte Pasfoto Laren in ontstane 'gat'

LAREN Pasfoto Laren (v.o.f) bestaat tien jaar en dat wordt deze maand gevierd. "Het is heel leuk werk om pasfoto’s en portretfoto’s te maken", zegt een enthousiaste Ineke Vaasen, een van de vennoten.

“Het is heel afwisselend. Er komen hier volwassenen, kinderen, baby’s en zo nu en dan een BN’er. Ze komen niet alleen uit Laren, maar ook uit de omliggende dorpen, en niet alleen voor pasfoto’s voor paspoorten, rijbewijzen of ID-kaarten, maar ook voor profielfoto’s voor sociale media, portretjes, foto’s voor sollicitaties, sportclubs of studentenpassen", gaat Vaasen verder.

Interessant

"We maken ook pasfoto’s voor buitenlandse paspoorten en voor visa; de eisen hiervoor zijn vaak weer net iets anders dan voor Nederlandse pasfoto’s. We besteden veel aandacht aan de klant en de foto’s die hij/zij nodig heeft en dit leidt weer tot allerlei leuke contacten. Al deze elementen maken het werk erg leuk, afwisselend en interessant."

John Ruis

Het begon dus tien jaar geleden. Fotograaf John Ruis had in het najaar van 2008 zijn fotozaak aan het Zevenend gesloten. En hiermee verdween ook de mogelijkheid om nog een pasfoto te laten maken in Laren en Blaricum.
Vier enthousiaste gepensioneerde mannen, onder leiding van Aad Doorduin, namen toen het initiatief om de pasfoto-activiteit van John Ruis voort te zetten. Er werd een (betaalbare) locatie gezocht en gevonden in de lijstenmakerij van Marcel Kessel, er werden wat spullen overgenomen van John Ruis en zo begon Pasfoto Laren haar activiteiten in mei 2009.
Omdat het in de lijstenmakerij - eveneens aan het Zevenend - langzamerhand wel erg vol werd, verhuisde Pasfoto Laren na vijf jaar naar Johanneshove (Eemnesserweg 42), waar, als gevolg van de reorganisaties in de zorg, een voor hen geschikte ruimte vrijgekomen was.

Vier enthousiaste gepensioneerde mannen zetten de activiteit door

'Dienst'

Na tien jaar zijn twee van de oorspronkelijke vier oprichters nog steeds actief in de zaak en is het aantal vennoten uitgebreid naar vijf. En dus heeft nu in principe iedere vennoot één dag in de week 'dienst'.
Ter gelegenheid van het jubileum heeft Pasfoto Laren een kleine prijsvraag georganiseerd. Deelnemers aan de prijsvraag moeten raden voor hoeveel landen Pasfoto Laren pasfoto's en visumfoto's kan maken.

Professioneel portret

Deelnameformulieren kunnen afgehaald worden bij de fotostudio in Johanneshove. Deze actie loopt gedurende de maand mei. De prijs bestaat uit een professioneel uitgewerkt portret van de winnaar of iemand van zijn/haar keuze.