Controleurs checken op hondenbezit

EEMNES De gemeente Eemnes start vanaf 21 mei met de huis-aan-huiscontrole op het bezit van honden.

De controleurs kijken waar honden worden gehouden waarvoor hondenbelasting betaald moet worden. Alle controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van de gemeente Eemnes met daarop een pasfoto. Op verzoek tonen zij deze.
De belasting per hond is in Eemnes vastgesteld op 86,46 euro per hond en 252 euro per kennel. De gemeente betaalt hiervan onder andere de aanleg en onderhoud van losloopzones, uitlaatstroken, hondentoiletten, afvalemmers en controles.

Wie een hond neemt, dient dit binnen veertien dagen bij de gemeente aan te geven via het aangifteformulier op de gemeentelijke website. Dit formulier kan ook gebruikt worden bij overlijden van het huisdier of als deze 'verhuisd' is. Hierbij dient een bewijs van de dierenarts of een nota van verkoop/asiel overlegd te worden.


'Behoefte aan dichtbij recreëren'

Vervolg voorpagina

Voor de vleermuizen is er zelfs speciale verlichting aangebracht. Wethouder Anne-Marie Kennis: "De gemeente Blaricum beoogt verantwoordelijk om te gaan met het totale gebied van Voorland Stichtse Brug, met oog voor een goede balans tussen natuurwaarden en recreatie. De gemeente houdt zich daarbij aan alle regelgeving en procedures. Als een initiatiefnemer een vergunning aanvraagt zal die daaraan getoetst worden. In deze tijd waarin CO²-reductie noodzakelijk is, is het belangrijk dat mensen dicht bij huis kunnen recreëren en daar is overduidelijk behoefte aan."


Themaochtend over de Sint Jansbasiliek

EEMNES De basiliek in Laren staat donderdag 16 mei van 10.00 tot 12.00 uur centraal tijdens de themaochtend in de bibliotheek van Eemnes. Historicus Frans Bierlaagh vertelt over deze katholieke kerk en de Sint Jansprocessie in het bijzonder.