Motorrijder met beenletsel naar het ziekenhuis

BLARICUM Een motorrijder is zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Middenweg/Schoolstraat.

Hij liep beenletsel op en is meegenomen naar het ziekenhuis. De man was samen met een aantal andere motorrijders op weg naar de Harleydag Huizen. Helaas liep hun rit anders af.


Parkinson Café

LAREN Frank van Empel presenteert donderdag 16 mei om 14.30 uur tijdens het Parkinson Café zijn boek 'Parkinson Hotel 2 - Boodschappers van De Dood'.

"Dit wordt een dynamische bijeenkomst", aldus de organisatie. Het café vindt plaats in Theodotion aan de Werkdroger 1. Zaal open om 14.00 uur.


Bijeenkomst over eten van lokale bodem

BLARICUM 'Meer eten van Blaricumse bodem' is het motto van een bijzondere avond die gepland staat voor woensdag 22 mei. Professor Michiel Korthals spreekt over het belang van betrokkenheid bij lokale voedselproductie.

De boeren vertellen over hun plannen (zij hebben ideeën voor moestuinen en het kweken en aanbieden van voedsel) en Erwin van den Berg, voorzitter Agrarische Stichting Blaricum (ASB), over hoe de ASB dit kan stimuleren.
De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur (deur open vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in de Blaercom. Aanmelden via franckencarin@gmail.com.


Toch geen motie van afkeuring
door D66/CDA

EEMNES Een motie van afkeuring, die D66 en CDA hadden voorbereid voor de raadsvergadering van 27 februari inzake hoe het college omgaat met het klimaatbeleid, gaat toch niet door.

Tijdens de commissievergadering werden over en weer excuses aangeboden, waardoor D66 en CDA het niet meer nodig vinden de motie in te dienen.