Het bestuur van Atelierroute Laren.
Het bestuur van Atelierroute Laren. Foto: PR

Ruim zestig deelnemers aan 14de editie Atelierroute Laren

De veertiende editie van de Atelierroute Laren vindt plaats in het weekend van 25 en 26 mei. Het publiek is welkom bij 64 kunstenaars.

LAREN De deelnemers zetten die dagen de deuren van hun ateliers tussen 11.00 en 17.00 uur wagenwijd open om bezoekers en passanten te laten genieten van hun kunst.

Gastkunstenaar Paul de Lussanet exposeert dit jaar bij hoofdsponsor Designa in het Inspiratiecentrum op de Nieuweweg 6a en bij de Studio Architecten op de Torenlaan 2. "Er is geen betere ambassadeur van 'La joie de peindre' dan Paul. Het plezier van het schilderen spat er bij hem gewoon van af. We zijn trots dat hij dit jaar meedoet", zegt Atelierroute Laren-bestuurslid Leo Janssen.

Art Magazine

"Maar dat enthousiasme en die ambitie gelden ook voor de andere deelnemende kunstenaars. Dat is heel goed te zien in het Art Magazine (80 pagina's fullcolour) dat samen met Hetty Eijbers, Elize van der Werff en vormgeefster Mathilde van der Hoeven is samengesteld."

Virtuele conservator

Het blad introduceert niet alleen het werk van de deelnemende kunstenaars, maar het vertelt ook over wat voor kunst er bij bekende Laarders aan de muur hangt. In het Art Magazine staat verder een interview met de eerste virtuele conservator van Nederland, de belastingambtenaar Christa Zaat, en er is een reportage te lezen over het andere Laren in Gelderland.

Bestuurslid Janssen: 'Iedereen is meer dan welkom op de route'

Excentriek

Ook informatie over bijzondere kunstenaars zoals de excentrieke Ferdinand Erfmann en Ton Hocks én er is aandacht voor tentoonstellingen in het Huiskamermuseum in Aalsmeer en Singer Laren.

Spannender

Janssen: "Ik denk dat we weer met ons hele bestuursteam - met voorzitter Marlinda Renes die weer onze website redigeert en Lilian Hesp die de centjes bewaakt - erin geslaagd zijn het dit jaar voor de bezoeker nog aantrekkelijker, spannender en vrolijker te maken. Iedereen is meer dan van harte welkom op de route. De kunstenaars en hun werk verdienen het."

Het magazine valt bij iedereen in de bus.