Pand wel of niet slopen?
Pand wel of niet slopen? Foto: Bob Awick

College start participatietraject voor nieuwbouw van Rabobank

LAREN Het college wil nog altijd het Rabobank-pand slopen. Wonen in verschillende categorieën (sociale huur en koop) is voor deze plek in beeld. "Om de levendigheid en economische vitaliteit van het dorp te behouden en te versterken wordt gedacht aan een herontwikkeling gericht op meerdere functies", laat portefeuillehouder Ton Stam namens het college aan de gemeenteraad weten.

Burgemeester en wethouders denken dan op de plek van de Rabobank aan de Burg. van Nispenstraat aan een (klein) hotel, kantoren en wonen/appartementen.
Om tot een goed plan te komen, wordt een participatietraject voor omwonenden en andere belanghebbenden opgestart. Voor de begeleiding van dit traject wil het college in zee met UMM (Umlimited Urban Management). Dit bureau nam ook het participatietraject van de noordzijde van de spoorzijde in Hilversum voor zijn rekening. "Zeer succesvol", aldus Stam.
Op 3 juni staat een eerste ontmoeting gepland. Dan wil UMM met (een afvaardiging van) de raad om de tafel zodat uitgangspunten vastgelegd kunnen worden qua rollen, werkwijze en besluitvorming. Dit is geheel volgens de werkwijze van de nieuwe Omgevingswet.

Van Erven Dorenspark

Ook vorderingen voor het Van Erven Dorenspark. Sherpa is bezig met een bouwplan van 12 tot 15 woningen. Stam: "Sherpa verwacht na 26 juni een definitief plan aan ons te kunnen voorleggen, waarna zij een besluit kunnen nemen over het bouwplan en hun investering. Daarna start de formele procedure.

Harmen Vosweg

Bij de driehoek Harmen Vosweg, 2e Ruiterweg en het verlengde van de Lingenskamp komen sociale huurwoningen. De gemeente hoopt nog voor de zomer samen met omwonenden en de woningbouwvereniging verkavelingen te maken en de voorkeurvarianten(en) na de zomer aan de raad ter besluitvorming voor te leggen.

Torenlaan 1

De ontwikkelaar van Torenlaan 1 gaat zich beraden over wat te doen met dit terrein. Er mag een mix van functies van wonen, bedrijven en winkel zijn. De huidige verfwinkel moet sowieso behouden blijven en de witte woning aan de Torenlaan mag eventueel worden ingepast in de ontwikkeling van een goed architectonisch en stedenbouwkundig plan.

Ligweide

Voor de ligweide-locatie (zwembad) is een projectopdracht in voorbereiding. Daar komen circa vijftien betaalbare en levensloopbestendige koopwoningen en circa vier kavels voor vrijstaande woningen.