Atelierroute

LAREN De veertiende Atelierroute Laren vindt 25 en 26 mei plaats. Startpunt is het Brinkhuis.

Daar is een film over de 64 kunstenaars te bekijken en in de theaterzaal is een kunsttafel ingericht met foldermateriaal, visitekaartjes en een klein werk van elke kunstenaar.


Dynamic Arts bij Gooise Academie

Laren Bij de Gooise Academie wordt zondagmiddag 26 mei (14.00 tot 16.30 uur) een hiphopdance-tekenworkshop in samenwerking met Dynamic Arts georganiseerd.

Tekendocent Humphrey Bennett en oprichter van Dynamic Arts Sean Bogaers nemen de deelnemer mee in de wereld van tekenen en hiphop. Tijdens deze workshop zijn er drie modellen die dansen, veel bewegen en swingen. Deelname kost 32,50 euro, exclusief modelkosten 10 euro. Inschrijven kan via www.gooiseacademie.nl of dorrus.ligteringe@gooiseacademie.nl.


Crailo-idee: straten naar Gooise vrouwen

LAREN Op het nog te ontwikkelen gebied op Crailo kunnen de straatnamen weleens naar Gooise vrouwen genoemd worden.

Dat is het idee wat de Hilversumse wethouder Floris Voorink met zijn collega's van Laren en Gooise Meren heeft besproken. Het kan dus maar zo zijn dat de nieuwe wijk straks een Anna Singer-laan krijgt. Wethouder Ton Stam noemt het een leuk idee.


Vogels kijken in 'de Meent'

BLARICUM Dick Jonkers en Mieke Pieren-Olijhoek van de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken geven zaterdag 25 mei een excursie door de Blaricummermeent.

Diverse soorten, zoals huiszwaluw, huismus, putter, groenling, witte kwikstaart en zwarte roodstaart zijn al gezien in deze wijk. Vertrek om 9.00 uur op het Cederplein, bij de brug aan de Stroomzijde. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is gratis.