Lezing over processie door Leo Janssen

LAREN De Sint Jansprocessie is een rijke Larense traditie. Leo Janssen spreekt erover op maandag 3 juni om 14.00 uur in het Brinkhuis. Het is een initiatief van Versa Welzijn, dat elke eerste maandag van de maand een culturele middag voor senioren organiseert.

Het is de laatste middag voor de zomer; de nieuwe serie culturele bijeenkomsten start weer op maandag 7 oktober.
Janssen weet over de processie - dit jaar op zondag 23 juni - veel te vertellen. Aan de orde komen de geschiedenis, de processie tijdens de oorlogsjaren, de tradities en gebruiken en de veranderingen die zich de afgelopen decennia hebben voorgedaan. De toegang bedraagt 5 euro (geen pin), inclusief koffie of thee tijdens de pauze. Aanmelden vooraf verdient aanbeveling en kan via abijleveld@versawelzijn.nl of 06-49377171.


Tennistoernooi BLTC Blaricum

BLARICUM Traditioneel wordt ook dit jaar weer het AC Niellsen BLTC Blaricum Open Tennistoernooi voor senioren georganiseerd.

Het evenement vindt plaats van zaterdag 22 tot en met zondag 30 juni op de banen aan het Hendrik Smitlaantje 4. Er wordt gespeeld met het systeem 'verkort spelen', waarbij de derde set een zogenaamde wedstrijd-tiebreak is. Hierdoor is het mogelijk dat veel deelnemers minimaal twee wedstrijden spelen. Er wordt ook gezorgd voor cateringfaciliteiten, door onder meer Koken bij de Molen (vanaf maandag 24 juni) en muzikale omlijsting. Inschrijven voor dit toernooi kan voor verschillende categorieƫn via www.toernooi.nl.


Werk van
Loes Vogel in BEL Kantoor

EEMNES Het werk van kunstenares Loes Vogel-Mater staat centraal in de nieuwe BEL Art-expositie in het BEL Kantoor.

De opening is donderdag 23 mei. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur. Er zal een quiz gehouden worden. Om 16.00 uur is de officiƫle opening met daarna de uitslag van de quiz met prijzen. Vogel is al vijftig jaar kunstenares. De expositie is te zien tot en met 4 juni.