Het Gooi en Omstreken plaatst nestkasten

LAREN Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft in de Stad en Lande kasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen opgehangen.

"Dit heeft te maken met de voorbereidende werkzaamheden voor toekomstige energiebesparende werkzaamheden", laat een woordvoerder weten. "Bij het uitvoeren hiervan worden nesten van vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen mogelijk verwijderd. Er is daarom ontheffing aangevraagd om deze nesten weg te halen op basis van de Wet natuurbescherming. Onderdeel van de ontheffing is dat er tijdelijke voorzieningen worden getroffen zodat de vleermuizen en vogels ergens anders terechtkunnen."

Kraamkolonie

Er zijn tijdelijke voorzieningen in de vorm van losse kasten en definitieve voorzieningen (in het metselwerk) aangebracht. Tijdens onderzoek is geconstateerd dat in die omgeving in ieder geval een kraamkolonie vleermuizen aanwezig is.
Wanneer Het Gooi en Omstreken met de energiebesparende werkzaamheden gaat beginnen, is nog niet duidelijk.


Beachtoernooi telt maar liefst negen winnaars

Vervolg voorpagina

Aan dit toernooi hebben 35 teams meegedaan, en daarvan zijn maar liefst negen teams als winnaar bekroond. "We hadden kleine poules gemaakt, vandaar dat er veel kampioenen waren." Veel geluk had de organisatie met het weer. "We hadden in de middag even tien druppeltjes regen, terwijl er een onwijs harde bui was voorspeld."

Gewonden

Helaas was een aantal deelnemers iets minder fortuinlijk; zij moesten langs de EHBO-post. "Voor met name schaafwonden, die ook goed schoongespoeld moesten worden. Er is één persoon naar het ziekenhuis gebracht omdat er een wond gehecht moest worden."

Bijna 125 mensen bleven hangen voor de afsluitende barbecue. Hofman: "Het eten - verzorgd door Perier - was heerlijk en de sfeer was goed."