Dronken man uit Eemnes raakt rijbewijs kwijt

Eemnes De politie heeft zondag rond 18.00 uur een 61-jarige man uit Eemnes aangehouden. Hij had te diep in het glaasje gekeken.

Getuigen zagen de automobilist op de Stachouwerweg rijden in een auto met schade. De man stopte en bij het aanspreken van de getuigen sprak hij met dubbele tong en was hij onvast ter been. De man reed vervolgens weg, stapte uit en ging te voet verder. Gealarmeerde agenten troffen de man in de omgeving aan. Hij werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 925 ug/l; zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.


Schapen eten beplanting op

EEMNES De schapen die grazen op het zonneveld langs de A1 hebben zich tegoed gedaan aan de hedera in plaats van het gras. Zondag zaten drie schapen vast in het hekwerk.

Boer Pieter Seldenrijk, tevens eigenaar van de grond en raadslid, bevrijdde de dieren samen met agenten. Het opeten van planten is een nadeel als je met dieren werkt, zegt de boer: "Dan gaat er ook weleens wat mis. De schapen zijn juist aangesteld om de natuur/biodiversiteit op een hoger plan te brengen. Het zijn overigens niet mijn schapen, dat is uitbesteed." Er komen nieuwe planten. "Voor dit najaar stond al gepland om daar waar nodig bij te planten."