Schapen scheren in de Schaapskooi.
Schapen scheren in de Schaapskooi. Foto: Bart Siebelink

Schaapscheerfeest van GNR

BLARICUM Het Goois Natuurreservaat (GNR) organiseert zaterdag 1 juni van 10.00 tot 16.30 uur haar jaarlijkse schaapscheerfeest in de Schaapskooi op de Blaricummerheide, een inmiddels bekend evenement vol leuke activiteiten voor jong en oud.

"De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat de schapen van onze kudde van hun vacht ontdaan kunnen worden. Tijdens verschillende demonstraties laten de herders gedurende de dag zien hoe dat op authentieke wijze met de schaar gedaan wordt. Het schapen scheren is dus eigenlijk schapen 'knippen'", legt een GNR-woordvoerder uit.
Op de markt kan kennisgemaakt worden met verschillende organisaties uit de regio. Zij bieden diverse activiteiten aan. Zo kan er geknutseld worden, zijn er speurtochten en kunnen er hutten gebouwd worden. Ook kan er honing geproefd worden, mag je je eigen broodjes bakken en is er een voorstelling van 'SCH-apenstreken' in de Schaapskooi.

Gratis toegang

De toegang is gratis, maar voor iedereen die aan activiteiten wil meedoen is bij de ingang van het plein een stempelkaart te koop. Deze kost 7,50 euro (goed voor deelname aan vijf activiteiten). GNR-beschermers krijgen, op vertoon van deze pas, 2,50 euro korting op een stempelkaart.