Rotary maakt goede doel Dorpsdiner Laren bekend

LAREN Rotary Laren-Blaricum organiseert zondag 2 juni alweer voor de veertiende maal het Dorpsdiner en dit jaar wederom op de Brink. Alle voorbereidingen voor dit diner, voor en door Laren, zijn inmiddels in volle gang.

Het Dorpsdiner is een benefiet-evenement waarbij alle inkomsten ten goede komen aan lokale doelen. Na een oproep in de media hebben verschillende lokale vrijwilligersorganisaties zich gemeld voor een bijdrage uit de inkomsten van het diner. Dit jaar heeft de commissie van het Dorpsdiner gekozen voor de volgende lokale doelen: Stichting Met je hart, Vrienden van Tergooi, Dynamics Arts en Viore in Hilversum.
Viore organiseert sinds 2012 een hoog kwalitatief aanbod aan ondersteunende faciliteiten voor mensen met kanker, (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden. Stichting Met je Hart organiseert in 25 gemeenten, waaronder de BEL-gemeenten, gratis ontmoetingen voor eenzame en kwetsbare ouderen.
De Vrienden van Tergooi wil graag voor elke patiënt het verblijf in het ziekenhuis zo fijn mogelijk maken. Voor kinderen is een opname of behandeling in het ziekenhuis toch best een spannende ervaring. Daarom is er samen met de patiëntjes een plan gemaakt om de behandelkamer kindvriendelijker te maken door onder meer het aanbrengen van een wolkenplafond en muurschilderingen en het plaatsen van een muziekinstallatie.
De Dynamic Arts-stichting zet zich in voor de creatieve expressie van jongeren in Laren door dans, muziek en kunst. Met de bijdrage van het Dorpsdiner wordt de muziekafdeling van het jongerencentrum uitgebouwd en wordt een muzikaal jongerenevenement georganiseerd.