Wie wint de felbegeerde Cor Vos-beker?
Wie wint de felbegeerde Cor Vos-beker? Foto: Bastiaan Miché

Ruim honderd aanspanningen in actie op 't Harde aan Meentzoom

BLARICUM Stad en Lande Ruiters organiseert op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni de Samengestelde Menwedstrijd op ’t Harde aan de Meentzoom. Ruim honderd aanspanningen nemen deel aan dit tweedaagse evenement en strijden tegen elkaar. Het belooft een waar spektakel te gaan worden.

Vrijdag 31 mei wordt tussen 10.00 en 18.00 uur dressuur en vaardigheid gereden. De vaardigheid wordt gereden op het terrein van Stad en Lande aan de Meentzoom 4 en de dressuur op 't Harde.
Zaterdag 1 juni staat in het teken van de marathon, die bestaat uit een wegparcours en zes hindernissen op het hoofdterrein op 't Harde. De eerste deelnemer start om 9.00 uur. De wedstrijd duurt tot ongeveer 17.00 uur. "De meest spectaculaire hindernis is die met de waterpartij. Deze hindernis is vaak de publieksfavoriet en is ook te vinden op het hoofdterrein aan de Meentzoom", meldt Simone Schothorst van de organiserende vereniging.
Naast de sportieve strijd zijn er punten te verdienen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap en ook wordt de Cor Vos-beker uitgereikt. Deze beker gaat naar de deelnemer die de minste strafpunten krijgt. "Er staat dus heel wat op het spel voor de deelnemers!"
De toegang en parkeren zijn gratis. Er is uitgebreide catering en een foodtruck aanwezig en voor de kinderen is er een springkussen. Het Malbakker Pils - een lokale heerlijkheid - staat koud. Ruim dertig vrijwilligers staan deze dagen paraat!