Blaricumse in Huizer Kunstcafé

BLARICUM Kunstenares Marloes van Eerden is woensdag 29 mei een van de gasten in het Huizer Kunstcafé dat gehouden wordt in De Boerderij aan de Hellingstraat 9.

Andere gasten zijn Dr. Ad van Liempt, die door de succesvolle schrijfster Roxane van Iperen - bekend van de bestseller 't Hooge Nest - geïnterviewd wordt.
Eerden kreeg bekendheid door haar ontwerpen van kunst- en cultuurprijzen. De bekendste hiervan zijn De Zilveren Kei voor jongeren en de Woman in Science Award voor de beste wetenschapper van Europa. Een van haar topstukken is het monument voor de door de nazi's vermoorde Joodse kinderen van de Rudelsheimstichting in Hilversum.
Reserveren voor deze avond kan via kunstencultuurhuizen@gmail.com met vermelding van naam en het aantal personen. Het Kunstcafé begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel vraagt de Stichting Kunst & Cultuur Huizen een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond.


Eitempera bij Gooise Academie

LAREN Docent Mascha Kragten geeft op 16 juni van 13.00 tot 17.00 uur bij de Gooise Academie de zomerworkshop Eitempera (mengen van ei en pigment).

De eigenschappen van deze schildertechniek zijn dat de verf zeer snel droogt en eenmaal opgedroogd zeer duurzaam is. Deelname kost 60 euro. Inschrijven via gooiseacademie.nl of dorrus.ligteringe@gooiseacademie.nl.