Huurwoningen Zuidpolder beschikbaar

EEMNES Negentien appartementen en twaalf eengezinswoningen van de Alliantie komen deze zomer beschikbaar in de Zuidpolder. De woningen staan sinds kort online op de website van WoningNet Eemvallei (www.woningneteemvallei.nl).

De energiezuinige eengezinswoningen hebben een voor- en achtertuin, drie slaapkamers en een zolder. Het kleinschalige appartementencomplex beschikt over een lift, is goed toegankelijk en daarmee ook zeer geschikt voor ouderen.
De Alliantie zet in op doorstroming in Eemnes. Hierdoor hebben woningzoekenden met lokale binding en die een zelfstandige sociale huurwoning achterlaten in Eemnes voorrang op deze woningen.


J&G-krachten naar BEL Combinatie

EEMNES De medewerkers van het Jeugd- en Gezinsteam Eemnes komen - bij goed functioneren - vanaf 1 april 2020 in dienst bij de BEL Combinatie. Nu werken de werknemers voor Driessen en krijgen ze hun salaris via een payrollconstructie.

In verband met de flexwet en bijbehorende regelgeving is het op korte termijn noodzakelijk om de constructie met de medewerkers van het Jeugd- en Gezinsteam anders in te richten, aldus het college. Het team wordt als maatwerk onderdeel van het team Maatschappelijke Ontwikkeling.


Gaat de Brink op de schop?

Vervolg voorpagina

"Daar zijn nooit hele harde uitspraken over geweest", zegt Stam. "Het is een cruciaal onderwerp dat vol emotie en opvattingen zit. We kunnen - als het volk zegt 'blijf er af' - ook niets doen aan de Brink. Het andere uiterste kan zijn: "haal alle bomen eraf." Andere ideeën voor het groene hart van Laren zijn het laten terugkeren van de jeu-de-boulesbaan, het plaatsen van een kiosk en het verplaatsen van het monument.
Het college verwacht in september/oktober het Brink-voorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen. Er is vier ton voor dit plan gereserveerd.