Els Borst Netwerk in regio van start

LAREN 'De politiek is te belangrijk om aan mannen over te laten' is een gevleugelde uitspraak van de overleden D66-politica Els Borst. Daarom is in de regio het Els Borst Netwerk gestart. "We vinden het belangrijk dat vrouwen meer invloed krijgen in de politiek en in de maatschappij", zegt mede-oprichter Jeannette Kriekenbeek.

De kick-offborrel vond zondag plaats in de Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg.
"Het is een mooi jaar om te starten met ons vrouwennetwerk. Dit jaar herdenken we de belangrijke inspanningen van Aletta Jacobs, die zich met succes heeft ingezet voor het vrouwenkiesrecht."

Versterken

Het overkoepelende doel van het nieuwe Els Borst Netwerk Gooi en Vechtstreek is het versterken van de positie van vrouwen in politieke en maatschappelijke organisaties. Kriekenbeek: "Ook als er specifieke kwesties in de regio zijn, willen we daarop inspringen. Met dit netwerk van vrouwen die wonen en werken in de regio gaan we informatie uitwisselen, discussiƫren over relevante onderwerpen en elkaar helpen en versterken."

Organisatie

De organisatie bestaat uit oprichters Jeannette Kriekenbeek en Valerie Grasmeijer (ambassadeurs landelijk Els Borst Netwerk), Carin Francken (fractievoorzitter D66 Blaricum), Evelien Steensma (secretaris D66-bestuur Hilversum) en Laura van Harmelen (D66-raadslid Gooise Meren).


Tekort aan vrijwilligers in Laren en Blaricum

LAREN Er dreigt een tekort aan vrijwilligers in Laren. Dat meldt wethouder Karin van Hunnik. "We hebben een dorp dat sterk vergrijst." Volgens haar ligt er dus een uitdaging om jongeren aan clubs en organisaties te binden, ook in bestuursfuncties.

Overal is er wel een tekort. "Maar Laren en Blaricum spannen de kroon", zegt Van Hunnik. "We gaan speciale aandacht vragen om (jonge) vrijwilligers te blijven vinden."

De jaarlijkse vrijwilligersavond staat gepland op vrijdag 13 september. Hoogleraar Herman Pleij is dan te gast.