Brink-plan na de zomer naar gemeenteraad

LAREN De eerste bewonerssessie (van in totaal drie) om tot een nieuw Brink-plan te komen, heeft inmiddels plaatsgevonden. Velen waren naar het Brinkhuis gekomen om daar de nieuwe plannen te kunnen zien. Tenminste, dat hoopten de Laarders.

Helaas werden ze daarin teleurgesteld, want het externe bureau dat door de gemeente voor de herinrichting is ingehuurd, presenteerde 'slechts' verschillende en uiteenlopende mogelijkheden. Wethouder Ton Stam (VVD) bevestigt dit: "Er zijn geen vooropgezette plannen voor de Brink, behalve hetgeen in het Centrumplan staat vermeld. En dan hebben we het over verlichting en bankjes." Ook vertelt Stam dat het initiatief van Larens Behoud (LB) niet het uitgangspunt voor de nieuwe inrichting wordt. Maar gaat de Brink wel op de schop?

3


Beemsterboer neemt honneurs Bruintjes waar

BLARICUM Ramona Beemsterboer-van Urk Dam neemt voorlopig de rol van fractievoorzitter op zich nu haar Democratisch Alternatief Blaricum (DAB)-collega Rob Bruintjes door ziekte is uitgeschakeld. Die mededeling bracht de DAB-vrouw gisteravond in de gemeenteraad.

Bruintjes ligt al enige tijd in het ziekenhuis. "Rob heeft nog een lange weg te gaan en er zijn nog geen prognoses over zijn herstel bekend. We kunnen niet meer doen dan afwachten. Vervanging in de raad is nu niet mogelijk. Ik ben erg blij met de hulp van onze fractievertegenwoordiger Leon, de steun van ons bestuur en heel veel Blaricummers. Ontzettend fijn, zo'n grote achterban. Het is een hard gelag om als nieuwkomer in een oppositiepartij met twee zetels ineens alleen te staan", vindt Beemsterboer-van Urk Dam.