Infoavond over energietransitie in gemeentehuis

EEMNES De PvdA organiseert woensdag 12 juni (20.00 uur) een energie-voorlichtingsavond in het gemeentehuis aan de Zuidersingel 5. "De avond wordt weliswaar door de PvdA georganiseerd, maar heeft geen politiek karakter", benadrukt Martin Overbeeke van de PvdA-steunfractie.

"Een specialist van het Duurzaam Bouwloket geeft voorlichting hoe inwoners zelf hun energieverbruik kunnen terugdringen met soms eenvoudige maatregelen", vertelt Overbeeke.
Wethouder Sven Lankreijer licht kort het beleid van de gemeente toe en er wordt informatie verstrekt over de duurzaamheidslening. Het voordeel daarvan is dat je nu al energie kunt besparen. De aflossing van de lening wordt voor een groot deel gecompenseerd door een lagere energierekening.
De avond is voor iedereen interessant, want met eenvoudige maatregelen en een goede onderhoudsplanning voor je huis valt al heel veel te winnen. "Zelfs met een kleine beurs kun je je energiegebruik behoorlijk verminderen. Met een stijgende energieprijs is investeren in duurzaamheidsmaatregelen lucratief."