Tonnen voor speeltuintjes Eemnes

EEMNES De speeltuintjes in Eemnes verdienen een grote opknapbeurt, vindt het college. "We willen fors investeren en speelvoorzieningen actualiseren", aldus burgemeester Roland van Benthem.

Het college vraagt de gemeenteraad in eerste instantie om 85.000 euro voor het achterstallig onderhoud van de speeltuintjes (60.000 euro) en het resterende bedrag voor een update - door een extern bureau - van het Speelplan. Daarnaast krijgt de raad in de komende kadernota (voor de begroting 2020) het verzoek 200.000 euro beschikbaar te stellen voor het opknappen van de speelplekken.
"Het Speelplan dateert uit 2009 en dan heb je te maken met prijsinflatie. Je kunt je dus afvragen of het gestelde budget nog wel voldoende is. Bovendien zijn er nu ook andere ideeën over spelen; met een simpele wipkip ben je er niet. En er moet gekeken worden naar de demografie van de buurt." Het gaat vooral om speelplekken in de Noordbuurt, maar het speelt ook op de Molenweg in de Zuidbuurt. Daarnaast wil het college versneld het klim- en klauterbos aan de Aartseveen aanleggen. Dat geld moet in de toekomst komen uit de grondexploitatie van het Hilt-terrein. Het college vraagt daarom nu alvast 150.000 euro.
B en W wil dit jaar starten met de inhaalslag. Van Benthem begrijpt dat 'niets doen' chagrijn geeft bij inwoners. Na de zomer start een participatietraject waarbij iedereen, maar vooral ook kinderen, kan meepraten.