Zeilteken van 'Lutgerdina' is grutto

EEMNES Kort voordat donderdag de zeilwedstrijd Lemmer Ahoy van start ging, is het nieuwe zeilteken van het skûtsje Lutgerdina Smeltekop onthuld. "Een primeur", laat woordvoerder Joop van der Schaaf weten.

Het is een grutto: de nationale weidevogel en zeer nauw verbonden aan de Eemnesser polder en het Eemland. "We hopen zo de feeling met de natuur te vergroten voor eenieder in onze regio." Het logo is op beide zijden van het grootzeil geplakt. "Zonder zeilteken mogen we officieel geen wedstrijd varen." Het verlengde en gerestaureerde skûtsje Lutgerdina Smeltekop is recent door inspecteurs van het IFKS officieel goedgekeurd en zeilt mee in de kleine klasse-a. "'De Lut' zeilt goed; mooi in balans", aldus Van der Schaaf.


Bierlaagh vertelt over processie

LAREN Frans Bierlaagh, penningmeester en ceremoniemeester van de Broederschap van Sint Jan, houdt donderdag 13 juni om 20.00 uur een lezing over verschillende aspecten van de Sint Jansprocessie.

Plaats van de lezing is de Lindenhoeve, het centrum van de Historische Kring Laren (HKL), aan de Burg. van Nispenstraat 29. Voor de pauze bespreekt Bierlaagh de processie in het algemeen en na de pauze het bouwen van de erebogen.
De Laarder weet alles over de meegedragen vaandels, de geplaatste erebogen en de route. Hij heeft ook tentoonstellingen over de Sint Jansprocessie georganiseerd. Daarnaast is hij lid van een van de bogencommissies Klein Laren. Er staan tijdens de processie vier erebogen: op het Zevenend, Klein Laren, Oosterend en Naarderstraat.


Dagje uit voor BEL-ouderen

BEL HilverTours, afdeling Blaricum, Eemnes en Laren, organiseert elke maand op woensdag dagjes uit voor ouderen.

Deelnemers moeten nog redelijk kunnen lopen. Wie mee wil, betaalt 45 euro all-in. Info: Nellie Kaarsgaren, 035-5386676.