LB-voorzitter pissig over uitspraak Stam

LAREN De voorzitter van Larens Behoud, Timo Smit, kan niet begrijpen dat het college een extern bureau heeft ingeschakeld om de plannen voor de Brink uit te werken. Hij zegt het onbegrijpelijk en geknoei te vinden. Smit valt over uitspraken die wethouder Stam vorige week deed in een artikel in deze krant.

Daarin meldde Stam dat het Brinkplan van Larens Behoud (uit 2015, red.) niet het uitgangspunt voor de nieuwe inrichting wordt en "wie weet blijven we wel helemaal van de Brink af". "En er wordt wel vier ton gereserveerd", zegt Smit verontwaardigd.
De meedenkers van het Larens Behoud-plan voor de Brink ("geen dictaat, maar keuzeplan en gedragen door de Larense bevolking") vinden dat de Brink vooral niet revolutionair moet worden aangepakt, maar wel aan kwaliteit moet winnen. Het stuit Smit tegen de borst dat het plan nu van belastinggeld duur over wordt gedaan. "Zonder enig overleg weer een spontaan burgerinitiatief om zeep geholpen, terwijl de uitkomst straks vast en zeker zo uit het Brinkplan had kunnen komen. Respectloos naar al die Larense betrokkenen."


Inloopavond hondenbeleid

BLARICUM Het hondenbeleid staat donderdag 6 juni van 18.30 tot 20.30 uur centraal tijdens een inloopavond.

De uitkomsten van de enquĂȘte en de inloopavond worden gebruikt voor de uitwerking van nieuw hondenbeleid.