Bijeenkomst 'Hoe gastvrij ben jij?'

BLARICUM In De Malbak aan de Wetering 122 vindt maandag 24 juni van 11.00 tot 13.00 uur de themabijeenkomst 'Hoe gastvrij ben jij?' plaats.

Tijdens deze themabijeenkomst wordt stilgestaan bij de basis van klantvriendelijk werken. "We gaan met elkaar in gesprek, maar we gaan ook zelf ervaren wat gastvrijheid is", aldus een woordvoerder van Versa Welzijn. Aanmelden via vcbel@versawelzijn.nl.


Wandelen met schaapskudde

BLARICUM De kudde van de schaapskooi aan de Oude Naarderweg 3 graast doorgaans zonder herder op de Blaricummer- en Tafelbergheide. Eén keer per jaar, op de langste avond van het jaar, gaan ze onder leiding van de schaapherder en haar hond naar buiten.

Rustig grazen de schapen nog een laatste hapje gras, nauwlettend in de gaten gehouden door de ervaren herdershond. Het publiek wandelt er net zo rustig achteraan. Onderweg geeft de herder uitleg over het werken met een kudde schapen en een hond. Na een uurtje moeten de dieren weer terug naar de kooi. De wandelaars krijgen nog een versnapering. Aanmelden is niet nodig. De wandeling op 21 juni om 19.00 uur is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.


Opruimplicht hondenpoep serieuze optie

BLARICUM Dat het opruimen van hondenpoep verplicht wordt, lijkt serieus in het nieuwe hondenbeleid opgenomen te worden.

Niets staat nog vast, maar dat de inwoners balen van uitwerpselen van honden bleek tijdens de informatieavond die afgelopen donderdagavond op het gemeentehuis werd gehouden. Tientallen Blaricummers uit alle delen van het dorp hadden de moeite genomen te komen meepraten over dit heikele onderwerp. Er zijn veel ideeën ingediend, vertelt wethouder Anne-Marie Kennis, maar deze zijn nog niet geordend. De aanwezigen opperden om speeltuintjes af te schermen met hekken, zodat honden er niet meer in kunnen om daar hun behoefte te doen.