Snoeien van heg loopt verkeerd af

EEMNES Een traumahelikopter is zaterdag kort na het middaguur opgeroepen voor een ernstig ongeval met een heftruck. De hulpdienst landde in een weiland langs de Wakkerendijk.

Bij een perceel aan de Wakkerendijk knipte een man vanaf een stellage een metershoge heg. De snoeier raakte gewond toen de stellage, die op een heftruck stond, kantelde. Onder begeleiding van een trauma-arts is hij naar een ziekenhuis gebracht.


Fiets, kleding
of computer
voor kinderen

BLARICUM De gemeente Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) starten in het najaar een campagne om de regeling 'Kindarrangementen' extra onder de aandacht te brengen.

HBEL-breed kunnen de ouders van 1.140 kinderen (tot 18 jaar) op deze regeling aanspraak maken, maar slechts 34% heeft dat het afgelopen jaar gedaan. Ouders kunnen voor hun kind(eren) bijvoorbeeld een fiets, computer, zwemabonnement of kleding krijgen. De inkomensgrens ligt op 120% van de bijstandsnorm.


Gewonden in
woning aan
Vierkante Bosje

EEMNES In een woning aan het Vierkante Bosje zou maandagmorgen een schouw zijn ingestort. Hierbij zijn twee kinderen gewond geraakt.

Zij zijn per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. "Het gaat om een ongeval in de privésfeer", reageert een politiewoordvoerder. "Er is daarbij geen sprake van een misdrijf. Wij zijn daar alleen geweest om hulp te verlenen en de ambulance te assisteren."