Verschillende speelplekken nu rookvrij

LAREN Wethouders Karin van Hunnik (Laren) en Gerard Knoop (Blaricum) verklaren vanmiddag - op Nationale Buitenspeeldag - enkele lokale speelplekken 'rookvrij'.

De speelplaatsen zijn dan herkenbaar aan een stoeptegel en een informatiebord. In Laren zijn dat: Gooiergracht 131 en de speelplek tussen de straten Goede Herder, De Veenen en Engelsjan. In Blaricum zijn dat de speelplekken op de Hengeleer in de Bouwvenen, op de hoek Windvang/Hazeleger en ter hoogte van Koggewagen/fietspad 't Harde.
De afgelopen weken konden inwoners uit Laren en Blaricum een openbare speelplek in hun buurt aanmelden om rookvrij te worden. Het rookvrij maken van buurtspeelplekken is een initiatief van alle gemeenten uit de regio, in samenwerking met de GGD. Dit in het kader van de Rookvrije Generatie.


Concerten verhuizen naar Oude Raadhuis

EEMNES De winterconcerten die Eemnesser Gerard Wortel al jaren organiseert in Café Staal verhuizen - nu het café in september de deur sluit - naar Het Oude Raadhuis.

"De nieuwe locatie zal even wennen zijn, maar de sfeer zal er niet minder om zijn", zegt Wortel. "De optredens gaan plaatsvinden in de ruime barruimte onder het restaurant. Er is plaats voor honderd personen." De voorstellingen vinden zoals vanouds plaats op elke laatste zondag van de maanden januari, februari en maart en beginnen steeds om 13.00 uur.


Slaapplek voor muzikanten

BLARICUM De organisatie van het Blaricum Music Festival zoekt naarstig naar plekken waar orkestleden en solisten van 23 juni tot en met 7 juli (solisten korter) kunnen logeren.

"En voor de dirigent zoeken we iets héél moois", zegt organisator Peter Santa. "De musici eten allemaal in Boereblij. Dat wordt voor twee weken omgetoverd tot 'artiestenrestaurant'. Het gaat dus met name om slapen en douchen, en misschien af en toe wat studeren." Plek over? Mail naar info@blaricumfestival.com.