Wethouder Ton Stam 'verbaasd'

LAREN Wethouder Ton Stam is verbaasd over de reactie van Timo Smit van Larens Behoud over de mogelijke herinrichting van de Brink. "Allereerst heeft de raad het voorstel in 2017 goedgekeurd om het Centrumplan als uitgangspunt te nemen voor verdere ontwikkelingen. In dit plan worden mogelijkheden aangegeven waar we in samenspraak met inwoners mee aan de gang gaan", zegt de wethouder.

Volgens Stam kan het de heer Smit toch niet zijn ontgaan dat in beide colleges wethouders van zijn partij zaten en zitten die deze aanpak volmondig ondersteunen. "De vier ton die is uitgetrokken dient om ruimte te hebben om iedere mogelijke oplossing te kunnen bekostigen. Als we weinig gaan doen, gaan we ook weinig uitgeven. Dat hebben we zowel in de raad als bij de eerste inspraakronde duidelijk gemeld, daar kan geen misverstand over bestaan."

Gewaardeerd

Verder heeft het college het rapport, dat indertijd op initiatief van Larens Behoud is gemaakt, bij de discussie over de aanpak van de Brink betrokken, zegt de wethouder. "Maar 'gedragen door de Larense bevolking' (zoals Smit beweert, red.) was dit rapport zeker niet. We beschouwen het rapport als een zeer gewaardeerd initiatief, maar meenden en menen dat het niet als representatief voor de opvatting van de raad - laat staan van de ‘Larense bevolking’ - kan gelden. Natuurlijk kijken we wel serieus naar de gedane suggesties als we de komende maanden verder gaan met de uitwerking. En uiteindelijk gaan we met een voorstel naar de gemeenteraad waar de democratische besluiten door alle partijen worden genomen. Zo doen we dat in onze Larense democratie."