Aanhoudend onbestendig, vrijdag tijdelijk warmer

Onder invloed van een complex lagedrukgebied, met verschillende kernen boven West- en Centraal Europa, blijft het weer ook deze week onverminderd onbestendig. De structurele droogte is in onze regio getemperd met ruim 60 mm neerslag in de eerst decade (10 dagen) van juni, wat normaal is voor de hele maand. In grote lijnen verandert er nog weinig.

Donderdag en vrijdag

Na enige tijd regen op woensdag begint de donderdag overwegend droog met nu en dan zon. Later op de dag kan een bui vallen. Bij een matige zuidenwind wordt het 19 à 20°C. Vrijdag wordt het bij een naar zuidoost krimpende wind tijdelijk warmer. Het wordt 23 à 24°C. Er is ruimte voor de zon, maar stilaan kunnen zich enkele buien ontwikkelen met mogelijk onweer.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag valt enige tijd regen met mogelijk onweer. In de ochtend kan het nog regenachtig zijn. Verder is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Er staat een matige zuidwestenwind. Het wordt 21°C. Zondag is het iets koeler met 19°C. Ook dan kan er nog een bui ontstaan. Er is ook zonneschijn. Het weer lijkt na het weekeinde te gaan stabiliseren.

Weetje

Op 1 juni startte de meteozomer. De lente was zacht. De gemiddelde temperatuur van de lente was 10.2°C tegen 9.5°C gemiddeld. Dat kwam vooral voor rekening van de zeer zachte april. Mei was koel en droog. Ook april was droog. Door de natte maart viel met 180 mm ongeveer de normale hoeveelheid. Dankzij de zonnige april scheen de zon 580 uren tegen 500 normaal.