'Azijnpissers' reageren op boze lezers

BLARICUM Het bezwaarschrift van de Vrienden van het Gooi (VVG) tegen de tijdelijke strandtent Blaricum Beach heeft er bij de lezers van deze krant behoorlijk ingehakt. Onder het krantenbericht op Facebook is massaal gereageerd. De 'Vrienden' worden zelfs uitgemaakt voor 'vijanden'.

Ook wordt de stichting uitgejouwd voor 'azijnpissers' en nog meer van dat fraais. Dolf van Elten (VVG) reageert: "Wij hebben ons bezwaarschrift weloverwogen en goed gedocumenteerd opgesteld en zien in dit soort kreten veel onbegrip van mensen die zich er niet heel erg in verdiept hebben, behalve dat zij het een leuk strand vinden dat zij niet graag willen missen. Het valt op dat de natuurwaarde van het gebied door bijna iedereen die op Facebook reageert ontkend wordt. Het antwoord waarom het dan toch wel zo zwaar beschermd wordt, is dan lastig om over te brengen." Hij nodigt deze Facebook-gebruikers uit om de VVG-website te bekijken. Daar staat hoe de provincie het gebied omschrijft en de diverse rapporten die aangeven welke bijzondere natuur in dit gebied aanwezig is (https://www.vriendenvanhetgooi.nl/2019/03/13/strandpaviljoen-voorland/).

Voor wat betreft het ingediende bezwaarschrift wacht de VVG af wat er in de behandeling daarvan door de commissie uitkomt. "Daarna beraden wij ons op eventuele volgende stappen. Het upgraden van het strand in combinatie met de strandtent heeft een enorme toename van het aantal bezoekers gegeven. Waar vroeger recreatie en natuurbehoud redelijk in evenwicht waren, is de balans nu behoorlijk doorgeslagen. Voor ons een reden om bezwaar te maken."


Tymen de Sayer pakt weer uit

BLARICUM De scouts van Scouting Tymen de Sayer uit Blaricum organiseren weer leuke activiteiten.

Op zaterdag 22 juni staat een uitdagende gps-tocht met restaurant Bruis als vertrekpunt op het programma en zaterdag 29 juni (Sc)outdoor op het Stichtse Strand, met echte scoutingonderdelen als vlotvaren, broodjes bakken en sport & spel. Beide evenementen vinden plaats tussen 14.15 en 16.15 uur.
Meer informatie is te vinden op www.scoutingblaricum.nl.