Joey heeft een instagram account voor zijn zelfontworpen hoesjes.
Joey heeft een instagram account voor zijn zelfontworpen hoesjes. Foto: Yvette de Vries

College De Brink-scholier ontwerpt telefoonhoesje

De 14-jarige Joey was zelf ernstig ziek. Nu heeft hij telefoonhoesjes ontworpen en gaat de opbrengst hiervan naar het Prinses Máxima Centrum.

LAREN/NAARDEN De Wens Dag van Joey Ranzijn was niet alleen onvergetelijk. Met het telefoonhoesje dat hij die dag mocht ontwerpen zamelt hij ook nog eens geld in voor het Prinses Máxima Centrum. Er zijn inmiddels meer dan zestig hoesjes verkocht. De actie loopt tot eind juni.

De 14-jarige scholier van College De Brink uit Laren werd in groep 8 van de basisschool ernstig ziek. Er werd bij hem een kwaadaardige levertumor geconstateerd en na jaren van behandeling is hij nu zijn leven weer aan het oppakken. Zijn ouders kochten speciaal voor hem een elektrische fiets zodat hij 'gewoon' met zijn vrienden naar school kan fietsen. Hij woont in Naarden en moet elke dag naar Laren. Af en toe gaat hij naar de sportschool en als hobby verkoopt hij via zijn Instagramsite 'hoesjespimpen567' al een tijdje door hem zelf ontworpen telefoonhoesjes.

Designers

Toen de Stichting Kanjer Wens een Wens Dag voor hem aan het organiseren was, was de invulling dan ook niet zo moeilijk. Ze namen hem onder meer mee naar een bureau in Leusden dat telefoonhoesjes ontwerpt: Smartphonehoesjes.nl. Hij kreeg een rondleiding door het bedrijf en ging daarna met een van de designers aan de slag. Het bedrijf wil de hoesjes verkopen via hun webshop en hij mocht zelf kiezen waar de opbrengst naartoe zou gaan. Joey was wat overrompeld, maar wist wel meteen welk doel hij zou kiezen: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hij was daar immers zelf vaak genoeg geweest en moet nu nog elke drie maanden voor controle naar Utrecht.

Op school weten overigens niet veel leeftijdsgenootjes van de actie met de telefoonhoesjes. "Ik sta niet graag in de belangstelling", reageert Joey. Hij is weliswaar bescheiden, maar hij geeft niet snel op. Want ondanks eerdere mislukte pogingen bleef hij de Máxima Stichting benaderen met het verzoek de telefoonhoesjes te promoten. Het ontwerp stelt een vuist voor, te midden van gekleurde verfspetters, en de tekst 'Be Strong'. Ze zijn nog tot eind juni te bestellen via Smartphonehoesjes.nl onder Joey's naam.