Gigantische uitbraak van processierups

BEL Er is in Laren, Blaricum en Eemnes sprake van een gigantische uitbraak van de processierups. De BEL Combinatie heeft zijn handen vol aan het bestrijden ervan.

Er is ook een tekort aan gekwalificeerd personeel om de rupsen te verwijderen. De prioriteit voor het weghalen van de rupsen ligt in de dorpskernen, scholen en pleinen. De rupsen in de buitengebieden worden daarom voorlopig niet weggezogen. De brandhaartjes die de (eiken)processierups loslaat, veroorzaken oogklachten, benauwdheid en jeuk.


Horeca vraagt vergunning aan bij gemeente

BLARICUM De horecaondernemers van café 'd Ouwe Tak, Moeke Spijkstra en Het Vitus hebben hun vergunning voor activiteiten in de kermisweek bij de gemeente aangevraagd.

Bij Het Vitus treedt van zaterdag tot en met woensdag de coverband StreetBeats op. "Eigenlijk hetzelfde als afgelopen jaren, maar alleen op zaterdag geen buitenbar", vertelt Marita Steenbeek. En op maandag tot en met woensdag is er extra beveiliging op straat. Moeke-uitbater Patrick Lommers duikt deze week in de organisatie van zijn kermisweek en Marise Lindeman meldt dat de horeca op zaterdag alleen op eigen terrein actief zal zijn.


Brandweer trekt koe uit sloot

EEMNES De brandweer van Eemnes heeft maandagmiddag een koe uit de sloot langs de Volkersweg getrokken.

Een echtpaar uit Huizen, dat terugkwam uit Spakenburg, alarmeerde de hulpdienst.