Tijdens de veiling van de schapen.
Tijdens de veiling van de schapen. Foto: Kiwanis

Art Laren succes; voorbereiding 2020 gestart

LAREN Kiwanis Laren, die de jaarlijkse kunstbeurs Art Laren op de Brink organiseerde, kan terugkijken op een mooi weekend. Niet alleen het weer was prachtig, ook kwamen de bezoekers in groten getale naar het pittoreske dorp.

"De dertig exposerende galeries waren erg tevreden, want er werd goed verkocht", aldus de organisatie. "Ook Gordon werd gespot met de aankoop van enige kunstwerken. De meeste galeries willen volgend jaar weer naar Laren komen om hun werk op de Larense Brink te tonen."

De lokale schilders hadden ook eigen presentaties op de beurs die volop in de belangstelling stonden. Zo was Hanneke Setz erg tevreden. Tot op het laatst werden werken van haar verkocht. Het horecaterras was nu in het centrum van de manifestatie geplaatst, waardoor de gezellige sfeer werd benadrukt.

Moeite

De Larense Kiwanians hebben er erg veel energie in moeten steken om de beurs vol te krijgen. "Dat lukte uiteindelijk. Daarvoor werd heel wat vrije tijd opgeofferd." Coördinator Michiel Vlam vertelde dat hij tal van galeries in Nederland moest afreizen om ze over de streep te trekken. "Maar als er een paar vooraanstaande galeries komen, willen de andere ook wel naar Laren. En dat lukte dit jaar opnieuw."

Veiling

Opbrengst van kunstbeurs Laren gaat naar Stichting Energy4all

In 2020 wordt de 25ste Art Laren gehouden. "De voorbereidingen daarvoor beginnen nu al", aldus clubpresident Leen van der Pols. Hij heeft inmiddels het vak van veilingmeester goed onder de knie gekregen, zoals afgelopen zondag bleek. Het opbieden tegen elkaar voor een fraai beschilderd schaap - uitgevoerd door tien Larense kunstenaars - bracht heel wat euro's extra in het laatje van het goede doel: in totaal 2.500 euro. Dit bedrag gaat naar Energy4all, een stichting die onderzoek naar stofwisselingsziektes - een genadeloze ziekte waarvoor nog geen medicijn is - ondersteunt. Elke twee op de duizend kinderen lijden eraan. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar.

Ook de Gooise Haringparty afgelopen vrijdagavond werd zeer goed bezocht door Larense politici, kunstenaars en kunstliefhebbers. Er waren in het weekend elders nog drie andere haringparty's, maar die van Art Laren spande toch duidelijk de kroon. Dat denkt Kiwanis Laren met volle overtuiging.