Er is veel belangstelling voor het Eemnesser bouwproject.
Er is veel belangstelling voor het Eemnesser bouwproject. Foto: Margot Brakel

Drukbezochte meet & greet - Ruijtersweide II in Eemnes

EEMNES Ruim 350 geïnteresseerden bezochten de meet & greet vorige week in Grand Café Eemland. De onlineverkoop startte op 11 juni en veel belangstellenden hadden ook al online het inschrijfformulier ingevuld. Tijdens de meet & greet konden de belangstellenden alle woningen uitgebreid bekijken en gericht vragen stellen. Voor elke bezoeker lag een nieuwe brochure klaar.

De bezoekers reageerden enthousiast op de dorpse architectuur en uitstraling van de woningen. Voor de starterswoningen met een verkoopprijs tussen de 199.000 euro v.o.n. en 218.500 euro v.o.n. was grote belangstelling. Ook andere woningen zoals de twee- en drie-onder-een kapwoningen en de vrijstaande woning, trokken de aandacht. Wethouder Theo Reijn: "Vanuit de gemeente Eemnes zijn we weer een stap verder in de ontwikkeling van Zuidpolder: de realisatie van woningen voor doelgroepen in verschillende levensfases, zoals starters en senioren. Deze variatie zorgt ervoor dat de bewonerssamenstelling en -leeftijdsopbouw in Zuidpolder de komende jaren in balans blijft. Dat vinden wij belangrijk."

Comfortabel en duurzaam

Ruijtersweide II is het eerste nieuwbouwproject in Zuidpolder waarbij alle woningen gasloos zijn. Voorzien van een combi-bodemwarmtepomp, zonnepanelen, goede isolatie en vloerverwarming zijn de woningen energiezuinig met een EPC=0. De woningen zijn duurzaam, comfortabel en voorbereid op de toekomst.

Toewijzing

De inschrijving voor de senioren- en sociale koopwoningen sluit op vrijdag 28 juni aanstaande. Voor de overige woningen sluit de inschrijving al eerder, op maandag 24 juni. Zijn er voor een woning meerdere gegadigden dan volgt aansluitend een loting door de notaris. Alle inschrijvers ontvangen op korte termijn bericht.
Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een polderlandschap omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen zo'n vijfhonderd woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd.
Het project Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en bouwers Van Wijnen en Heijmans. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over het project en de wijze waarop Zuidpolder wordt ontwikkeld. Voor het actuele woonaanbod kan gekeken worden op www.ruijtersweide.nl.

Ruijtersweide II is eerste 'gasloze' nieuwbouwproject