Liberaal Laren tegen verbreden Lange Wijnen

LAREN "Het verbreden van de Lange Wijnen is een aantasting van het dorp. We hechten aan het zogenaamde 'Blonde Bosje' bij de entree van Laren en willen het bijzondere straatje niet opofferen aan verkeersbelasting", zegt Liberaal Laren-raadslid Maria Klingenberg.

Ze denkt ook dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Daarom heeft haar partij duidelijke voorkeur voor de aanpassing van de Rijksweg-West (tweerichtingsverkeer plus een apart fietspad). Een oplossing waarvoor het college geen oog heeft, zegt zij. "Want nog altijd hebben we geen gefundeerde argumenten gehoord waarom de optie Rijksweg-West onder het viaduct door niet diepgaand wordt onderzocht." Het college wil de Lange Wijnen tweerichtingsverkeer maken zodat na de oplevering van het nieuwe Rosa Spier Huis en het appartementencomplex Steen & Bergh het centrum verkeerstechnisch wordt ontlast.


Brandweerhuis

BLARICUM D66 wil een wijziging van het raadsvoorstel 'Huisvestigingsverordening Gooi en Vechtstreek 2019', zodat vrijwillige brandweerlieden een urgentie krijgen voor een betaalbare woning.

"Zodat ze binnen vier minuten op de brandweerkazerne kunnen zijn. Wij maken ons sterk dat dit, via D66, ook regionaal ingediend wordt zodat er in onze regio één beleid voor komt", aldus raadslid Carin Francken.