Repetitie in de boerderij.
Repetitie in de boerderij. Foto: Blaricum Music Festival B.V.

BMF-orchestra oefent in Boereblij

BLARICUM Het uit bijna zestig internationale jonge musici bestaande Blaricum Music Festival Orchestra is in Blaricum gearriveerd. Afgelopen zondag was het een drukte van jewelste in en rond de aspergeboerderij aan de Angerechtsweg.

Festivalorganisator Peter Santa: "Omdat de musici uit alle windstreken komen en elkaar grotendeels nog niet kennen, vond er na aankomst een gezellige barbecue plaats die uitmondde in een feestje dat tot in de kleine uurtjes doorging."
Op maandagochtend vond de eerste strijkersrepetitie onder leiding van de Amerikaanse assistent-dirigent Johann Stuckenbruck plaats in Boereblij, want de Vituskerk - de vaste speelplek van het orkest - was wegens een begrafenis niet beschikbaar. "Dit was de eerste keer dat de orkestleden een idee kregen van de 'sound' van de strijkersgroep en al een beetje inzicht kregen in hetgeen chef-dirigent Mathieu Herzog met de prachtige strijkersserenade van Dvorák voor ogen heeft. Gelukkig klonken de eerste noten al zeer veelbelovend."
Dit alles is natuurlijk de opmaat voor de concerten die het Blaricum Music Festival Orchestra tijdens het Blaricum Music Festival gaat geven in de Vituskerk. De 'aftrap' is op donderdag 27 juni om 20.00 uur met de wereldberoemde vioolsolist Augustin Dumay (Brahms Vioolconcert) en hierna volgen nog vijf symfonische concerten met fantastische solisten. Maar natuurlijk zijn er niet alleen orkestconcerten, er is kamermuziek met onder meer het Hagen Quartet en er zijn recitals van wereldtoppers. Op 5 en 6 juli wordt alles in het werk gezet om naar een daverend slot van het festival toe te werken en hiervoor zijn Ensemble ReEnquentros en de wereldberoemde zigeurnerviolist Roby Lakatos uitgenodigd.
Kaarten via www.blaricumfestival.com of vanaf een uur voor aanvang aan de deur.