D66 wil BIP en verbetering fietsparkeren

Blaricum D66 wil graag dat er een Bewoners Inwoners Panel (BIP) komt. "Het digitaal raadplegen van bewoners is hopelijk voor meer Blaricummers een aanleiding om mee te gaan denken over beleidsplannen voor ons dorp", zegt D66-raadslid Carin Francken.

De democraten hopen hiermee jonge en nieuwe bewoners te betrekken. "Er zijn enkele recente ervaringen in Blaricum met bewonersparticipatie die nog niet geheel naar tevredenheid verliepen", aldus Francken. "Met dit nieuwe instrument hopen we een verbetering aan te brengen."Ook wil D66 Blaricum de mogelijkheden voor fietsparkeren verbeteren. "Zeker nu steeds meer bewoners op een elektrische fiets naar de ov-haltes gaan, is een veilige stalling met goede voorzieningen noodzakelijk. Waarschijnlijk laten daardoor steeds meer bewoners hun auto staan!" Het gaat om de bushalte bij ziekenhuis Tergooi en de carpoolplaats bij de A27. Voor beide voorstellen heeft D66 een motie ingediend.
Een amendement op de Huisvestigingsverordening Gooi en Vechtstreek 2019 moet het bovendien mogelijk maken dat vrijwillige brandweerlieden een urgentie krijgen voor een betaalbare woning om binnen vier minuten op de brandweerkazerne te kunnen zijn. Francken: "Wij maken ons sterke sterk dat dit, via D66, ook regionaal ingediend wordt, zodat er in onze regio één beleid voor komt."


Zes meldingen hulpdiensten tijdens grote telefoonstoring

REGIO De hulpdiensten in de regio hebben gisteren zes meldingen gekregen tijdens de grote landelijke telefoonstoring, waardoor onder andere het alarmnummer 112 niet bereikbaar was.

De meeste van de meldingen kwamen via het alternatieve nummer van de landelijke eenheid van politie. "Wij konden gelukkig onderling nog wel communiceren via onze portofoons", aldus een woordvoerder van de brandweer. De brandweer moest naar een ongeval op de A27 en de andere meldingen betroffen allemaal ambulancemeldingen. Een daarvan kwam via een zorgambulance die op straat werd aangehouden. De andere melding werd persoonlijk gedaan door een medewerker van een zorginstelling.