Tijdens de presentaties in het gemeentehuis.
Tijdens de presentaties in het gemeentehuis. Foto: Gemeente Eemnes

Studenten denken out-of-the-box over Eemnesser paardenroutes

EEMNES Studenten van de opleiding Hippische bedrijfskunde presenteerden donderdag hun advies over paardenroutes in de gemeente Eemnes. Doel van de gemeente is om door 'officiƫle' paardenroutes eventuele overlast voor ander verkeer en de overlast door uitwerpselen van paarden op de openbare weg te verminderen.

In aanwezigheid van pensionstalhouders uit Eemnes, wethouder Theo Reijn, raadsleden en ambtenaren van de afdeling Openbare Ruimte gaven de studenten vijftien korte presentaties. De aanbevelingen moeten wel nader op waarde geschat worden, omdat veel zaken erg out-of-the-box waren en financieel niet echt realistisch zijn. Zo dachten de studenten aan ruiterpaden over particuliere percelen en het verleggen van sloten in de polder, maar er zaten ook hele goede en leuke oplossingen bij, vertelde een aanwezige.
De gemeente neemt de uitkomsten mee in haar afweging voor de in te richten paardenroutes. Vervolgens zal er gekeken worden naar een mogelijke opruimplicht voor uitwerpselen van paarden. De samenwerking was nog een initiatief van oud-wethouder Erwin van Dalen.