Huizen voor brandweer

Vervolg voorpagina

De voltallige raad van Blaricum meent dat het al jaren nijpende probleem nu eindelijk moet worden opgelost en nam daarom eensgezind de motie van VVD en DAB aan. De hoop is nu
gevestigd op het Blaricumse college.
De aanrijtijd van vier minuten is - volgens de tijdelijke DAB-fractievoorzitter Ramona van Urk Dam-Beemsterboer - een must. "Dit kun je enkel halen door de jongens in de buurt te houden", zegt zij. "Als het huisvestingsprobleem niet wordt opgelost hebben we binnen nu en vijf jaar geen vrijwilligers meer omdat ze van nood moeten uitwijken naar Huizen, Bussum of Almere. Wij vinden het wel belangrijk dat de brandweerlieden een woning niet mogen afwijzen als die straks wellicht geboden wordt."


PvdA-boegbeeld neemt afscheid van collega's

Eemnes PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer-Leijsma heeft maandagavond na ruim negen jaar afscheid genomen van de gemeenteraad. "Het raadswerk heeft mijn leven verrijkt", sprak zij.

De Eemnesserse gaat nu aan de bak als Statenlid bij de provincie Utrecht. Ze had voor de achterblijvers nog wel goede adviezen: "Word nooit onverschillig! Maak het verschil en reik de hand aan hen die aan de andere kant van de kloof staan. Dat vergt moed en mededogen. We moeten blijven strijden tegen de groeiende ongelijkheid en de vermenging van de boven- en onderwereld." Ook hamerde ze op goede samenwerking, want: "In de politiek doe je niets alleen. Samen strijden voor een eerlijke samenleving waarin elk mens van waarde is en mee kan doen."


Raad akkoord met renovatie speelplekken

EEMNES De gemeenteraadsleden zijn akkoord gegaan met het renovatieplan van de speelplekken.

Eemnes krijgt niet één groot klim-en-klauterbos nabij het Hilt-gebouw, maar twee (of drie) kleinere plekken verspreid door het dorp. De locaties worden nog nader bepaald. Kinderen en hun ouders worden hierbij betrokken.