De erfafscheiding staat tot aan de stoeprand.
De erfafscheiding staat tot aan de stoeprand. Foto: Bob Awick

Na overhangend groen een 'overhangende' erfafscheiding

LAREN Laren staat bekend om haar grote hagen, smalle kronkelige straten en groen in overvloed. Maar takken en hagen die te ver over de openbare weg hangen kunnen voor overlast en gevaarlijke situaties zorgen.

door Jan Rook

Onder het motto 'Houd het groen binnen de perken' vraagt de gemeente Laren daarom aandacht voor het snoeien van overhangend groen. Want niemand wil dat er onoverzichtelijke situaties ontstaan voor schoolgaande kinderen en fietsers. Of dat voetgangers met een kinderwagen of rollator hinder ondervinden van overhangend groen.

Nieuw fenomeen

Aan het verzoek van de gemeente het overhangend groen binnen de perken te houden wordt goed gehoor gegeven, maar bewoners van het Ooghout en de Steffenshein ontdekten onlangs een nieuw Larens fenomeen: een 'overhangende' erfafscheiding. De nieuwe bewoners van het villaatje op de hoek van het Ooghout en de Steffenshein hebben de erfafscheiding aan de zijde van het Ooghout een metertje naar voren geplaatst, tot pal aan de stoeprand. Zodoende werd een metertje berm ingepikt.

Handhavend

In de gemeentelijke mededelingen in het Larens Journaal heeft niemand gelezen dat de gemeente dat stukje berm heeft verkocht. Men is nu benieuwd of en wanneer de gemeente handhavend gaat optreden.