Nanning Mol komt naar Laren.
Nanning Mol komt naar Laren. Foto: John Brussel

Nanning Mol (38) volgt Rinske Kruisinga op

LAREN "Ik ben enorm vereerd dat de gemeenteraad van Laren mij heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester van prachtig en warm Laren! Nu wachten we eerst het koninklijk besluit af. Maar Erwin en ik hebben veel zin in dit mooie nieuwe avontuur. Gelukkig nemen we veel lieve en warme contacten uit Voorschoten mee." Dat meldt VVD'er Nanning Mol (38) aan deze krant.

Hij is door de gemeenteraad van Laren - unaniem - voorgedragen als nieuwe burgemeester van Laren. Mol volgt Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren. De raadsleden vinden in Mol de gezochte verbinder met een authentieke bestuursstijl. Hij is aimabel, doelgericht in het werk, communicatief vaardig, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief.
Mol is nu nog wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Voorschoten. Daarnaast is hij lid van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland en van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden. Vóór zijn wethouderschap was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Voorschoten en in diverse functies werkzaam in Den Haag, waaronder als hoofd Verenigingszaken en Internationaal bij de VVD en strategisch bestuursadviseur bij de Unie van Waterschappen.
De aanbeveling van de raad wordt nu aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. De beëdiging van Mol vindt plaats op 30 september.