Verkeerde keuzes bij bouw sluis

BLARICUM Het eerste bootje is door de schutsluis bij de Blaricummermeent gegaan, maar bij de bouw van de sluis zijn verkeerde keuzes gemaakt. Wethouder Anne-Marie Kennis heeft dat aan NH Nieuws bevestigd.

Ze reageert op het onderzoek van NH Nieuws naar het bouwdossier. Daaruit bleek dat al tijdens de bouw bekend was dat er door een verkeerd gekozen constructie verzakkingen zouden kunnen optreden. Kennis vindt niet dat de raad verkeerd is voorgelicht.
Ze is van mening dat de huidige problemen het gevolg zijn van het bouwontwerp. "Mijn huidige adviseurs hebben nagekeken wat er in 2011 gebeurd is. Zij geven aan dat het toen niet de beste keuze is geweest, die nu wat geld kost. Dat klopt, maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt."


Boekstart voor baby's vanaf drie maanden

BLARICUM Wethouder Gerard Knoop heeft donderdag met Lex Lam (1,5) uit Blaricum het Boekstartmeubel op het consultatiebureau in de Bijvanck onthuld.

Knoop moest wel even wat capriolen uithalen (hij ging zelfs op de grond liggen) om die handeling samen met het kleine mannetje te kunnen verrichten, want de vrolijk spelende Lex werd bij het zien van de fotocamera's plotseling zeer verlegen. Uiteindelijk wist Knoop de kleine man ook een koffertje met cadeautje te overhandigen.
Boekstart is een initiatief van de Bibliotheek Huizen-Blaricum-Laren. Ouders krijgen voor hun baby een gratis bibliotheeklidmaatschap en het Boekstart-koffertje met twee leuke boekjes.


Eemnes zoekt 'groene' ideeën

EEMNES De gemeente Eemnes is op zoek naar 'groene' ideeën. Er is namelijk nog een potje met geld beschikbaar.

Bloembakken op het plein, nestkastjes in de buurt of gezamenlijke moestuinen inrichten? Kom in aanmerking voor een financiële bijdrage ter waarde van maximaal 2000 euro per initiatief. Info bij gebiedsmanager Like van der Ham, via l.vanderham@belcombinatie.nl.