Herinrichting Wakkerendijk

EEMNES De reconstructie van de Wakkerendijk ligt in het verschiet. Het definitieve ontwerp is in concept gereed en bewoners krijgen het dinsdag 16 juli te zien. Zij zijn welkom in het Oude Raadhuis aan de Wakkerendijk 30.

Tussen 16.00 en 19.30 uur is er een inloop en geeft de gemeente een toelichting. Vervolgens wordt het werk voor uitvoering gereed gemaakt. Onder voorbehoud starten de werkzaamheden eind 2019. De werkzaamheden duren ongeveer tot zomer 2020.

Fietspad

De Wakkerendijk krijgt een nieuwe geasfalteerde deklaag, de asfaltconstructie van de Laarderweg-Oost wordt geheel vervangen en het fietspad wordt geheel vervangen en verbreed. Tevens wordt de drukriolering vervangen.


Taart eten voor goede doel

Vervolg voorpagina

De bakwedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door de Blaricumse Rotaryclub Centaurea. Zij zet zich graag in voor evenementen waar alle dorpsgenoten, jong en oud, van kunnen mee genieten en waardoor goede doelen worden ondersteund.

Overweldigend

Martine van Vuure klinkt enthousiast: "Het was een overweldigend succes. Er waren maar liefst 26 inzendingen en dit zorgde voor een tafel vol met de mooiste en lekkerste baksels. Iedereen had enorm zijn best gedaan en de jury, die bestond uit een enthousiaste Liesbeth Willemars (deelnemer tv-programma 'Heel Holland Bakt') en Farahi Saddik (chef van de Country Deli) had dan ook een moeilijke taak om hieruit de winnaar te kiezen."

End Polio Now

Terwijl de winnaars in het zonnetje werden gezet, gingen de ingebrachte taarten van de hand. "Veel belangstellenden namen een stuk taart met koffie, thee, limonade of prosecco erbij." De Blaricumse Anita Witzier, die met verve de presentatie deed, zei terecht: "Hoe fijn is dat; taart eten voor het goede doel." De opbrengst van dit evenement gaat naar End Polio Now van Rotary International. Er worden tulpenbollen gekocht die later in het jaar in Blaricum geplant zullen worden.
Centaurea kijkt terug op een leuk en gezellig evenement. "Echt geslaagd en voor herhaling vatbaar", aldus Van Vuure.